Говорили про правову культуру

В Зінькові зі школярами говорили про правову культуру 13 грудня фахівчиня#безоплатноїправової допомоги міста#ЗіньківКатерина Суконька спільно з соціальним педагогом Опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1 Зіньківської районної ради Полтавської області» Вітою Церковною провела#правовийурок для учнів 6 класів на тему «Шляхи формування правової свідомості та правової культури учнівської молоді».

Юристка продемонструвала дітям відео щодо історії становлення прав людини та розповіла про основоположні права людини і громадянина.
Повага до закону– основний принцип правової культури. Історично склалося так, що всі закони сприймалися суспільством як щось наказове, нав’язане державою і, отже, має в очах українців часто негативний характер. Тому, проводячи роз’яснювальну роботу серед молоді необхідно формувати позитивний образ закону як основного регулятора демократичного суспільства.
Також, Катерина Суконька зазначила, що відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», діти є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу.
#БПД#ПравоваДопомога#LegalAid

Кiлькiсть переглядiв: 246

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.