Ми врятували 1269 їжачків!

Ми врятували 1269 їжачків!

Протягом тривалого часу в опорному закладі «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 Зіньківської районної ради Полтавської області» в рамках всеукраїнського проєкту «Батарейки, здавайтеся!» учні та вчителі здавали використані батарейки до шкільного приймального пункту – в «Дитячий центр». Організували акцію члени агітаційної бригади нашого закладу «Екологічний патруль» та педагог-організатор. А підрахунок батарейок провели учні 5-В класу.

Проведення таких акцій привертає увагу людей та закликає не викидати використані батарейки в смітник, а здавати до приймальних пунктів.

Найбільш активними виявилися початкові класи, які залучили до участі проєкті своїх родичів та знайомих.

У ході акції було зібрано 1269 батарейок. І це надзвичайно важливо для довкілля! Адже одна пальчикова батарейка розкладається в ґрунті протягом близько 10 років та забруднює важкими металами до 20 квадратних метрів землі. На такій території могли б рости 2 дерева, жити 2 кроти, 1 їжак та 2000 дощових черв’яків.

Тому, аби пробудити свідомість зіньківців, діти й вирішили звернути увагу на проблему, яка завдає шкоди природі Землі.

Зібрані нами батарейки 17 січня прийняли в полтавському торгівельному центрі «Епіцентр», котрий бере участь у кампанії «Звірята гарантують переробку».

Організатори обіцяють, що всі зібрані батарейки гарантовано будуть відправлені до Румунії на завод GreenWEEE, який здійснює переробку небезпечних для довкілля використаних речовин і предметів.

Кiлькiсть переглядiв: 382

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.